Historien

Vi er 2 gode venner fra Halsnæs i Nordsjælland, der blev opsøgt af en permanent krykkebruger. Lea, spurgte om vi kunne hjælpe hende, med enten at reparere den gamle håndlavede krykke, eller evt. hjælpe hende med fremstille en ny albuestok.


Dette var startspringet for at etablere virksomheden Vilhelm Hertz,  som designer og bygger krykker på bestilling.

Formålet med et hjælpemiddel er ganske indlysende,

vi skal kunne se, høre, bevæge os omkring, spise vores mad eller udføre alle mulige andre funktioner.


Men for mange mennesker med funktionsnedsættelse føles det som en ekstra stigmatisering, at hjælpemidlerne er så iøjnefaldende  og ensartede; og det er på trods af, de er forsøgt gjort diskreteHvad er en albuestok?

Jo, det er et hjælpemiddel der hjælper dig med at gå; fuldstændig ligesom briller hjælper til et bedre syn.


Efter vores mening er udviklingen af krykker desværre gået i stå.

Ja ja, der kommer ind imellem krykker med en ny smart funktion/farve, men er der nogen der laver noget æstetisk smukt?

Ingen ville idag finde sig i at gå med 50'ernes sygekassebriller. Bla. derfor er vi startet med at udvikle “Krykker til livet” og lige nu præsenterer vi 3 helt unikke modeller. De er til dig, der vil være dig selv og velklædt!


På trods af det, er følelsen af synlighed der stadig, og her er det så, vi vil forsøge at gå en anden vej. Vi vil lave noget der netop er meget synligt! Og hvorfor så det? Jo, hvis vi skal bryde et stigma, kommer bruddet ikke fra omverdenen, men os selv. Vi må vise, vi er stolte af at være os selv.


Det nytter ikke, at vi forsøger at klæde os smukt, hvis det vi stigmatiseres allermest af, er vores hjælpemidler! Så derfor, krykker du stolt kan vise dig frem med, og som du kan være med til at sætte dit præg på.

Når man som permanent krykkebruger møder nye mennesker, og man kommer gående med sin aluminiums sygehuskrykke, bliver der ofte spurgt ind til, hvad du fejler, siden du går med krykker.


Ja, en krykke er et hjælpemiddel, så man bedre kan gå. Ligesom en brille er et hjælpemiddel, så man bedre kan se. Der er ingen, der spørger en person med briller;  "åhh, hvad er der dog sket med dig?", "Hvad fejler dine øjne?" Brillerne bliver ofte kommenteret som "flotte", "hvor de briller klæder dig eller lign". Vores ønske er, at man bliver komplimenteret for sit valg af krykke, og ikke blive spurgt ind til sit handicap.


Vi har i vores design valgt at understrege, at dette er en smuk kunstgenstand, der skal passe til et formål. Ligesom en stol skal passe til at sidde på, samtidig med at den skal også være spændende at se på.

Vi vil kunne stå inde for vores arbejde, og det vi sælger, derfor er vores krykker designet og bygget af os selv og andre lokale håndværkere i Halsnæs.

Dine ideer og ønsker er meget  vigtige for os.


Vi er håndværkere af høj faglig standard og laver hver enkel krykke specielt til dig. Derfor kan alle modeller varieres efter dine ønsker og behov.

CE-godkendte krykker som er klassificeret ifølge Rådets direktiv 93/42/EEC, med rådets direktiv 2007/47/EU samt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, bek. 1263 af 15/12/2008 bilag IX. VH Krykken klassificeres som Klasse I udstyr, iht. Regel 1 og 12.

COPYRIGHT © 2018 Vilhelm Hertz