Mission, historie og tanker

Det handler om æstetik, brugervenlighed, komfort og ikke mindst om at møde verden på krykker og med bedst mulige vilkår på trods af at have et handicap.

Sådan kan man opsummere de gennemgående tanker og bevæggrunde, der ligger bagved designfænomenet Vilhelm Hertz krykker.

Ejendommeligt nok er et af de sidste områder af det moderne liv, hvor det næsten er umuligt at vælge æstetik til, er når det kommer til hjælpemidler.

Men hvorfor egentlig?

Det spørgsmål var startskuddet til udviklingen af Vilhelm Hertz krykkerne, der i dag er designes, ejes, drives og udvikles af fem iderige venner.

I 2016 blev Kristoffer Vilhelm opsøgt af en permanent krykkebruger, Lea, der bad om hjælp med at reparere reparere den gamle håndlavede krykke, eller eventuelt hjælpe hende med fremstille en ny albuestok.

Det blev det sidste. For hvorfor reparere på noget, der kunne gøres endnu bedre fra nyt?

Kristoffer Vilhelm kontaktede sin ven Thomas Hertz med ideen om at udvikle smukke og komfortable krykker. Kristoffer udviklede design og drejede træ, Thomas løste tekniske problemer med metal og i fællesskab blev Vilhelm Hertz til.

I 2020 forlod Thomas projektet Vilhelm Hertz, og tre nye ejer trådte til.

Det er den korte fortælling om, hvordan ideen bag Vilhelm Hertz blev født.

Menneskeværd i centrum

For mange mennesker med funktionsnedsættelse kan det føles som en ekstra stigmatisering, at hjælpemidlerne er så iøjnefaldende og ensartede – på trods af, at de faktisk er forsøgt gjort diskrete.

Følelsen af synlighed man ikke ønsker, er der, og her er det så, vi vil forsøge at gå en anden vej.

Vi vil lave noget der netop er meget synligt for at bryde stigmatiseringen. Og hvorfor så det? Jo, hvis vi skal bryde et stigma, kommer bruddet ikke fra omverdenen, men os selv. Man må vise, at man er stolt af at være sig selv.

Derfor producerer vi krykker, som du stolt kan vise dig frem med, og som du kan være med til at sætte dit præg på.

Vi har i vores design valgt at understrege, at dette er en smuk kunstgenstand, der skal passe til et formål. Ligesom en designerstol skal passe til at sidde på, samtidig med at den skal være smuk.

Når du køber en krykke hos Vilhelm Hertz er de designet og bygget af os selv og andre lokale håndværkere i Halsnæs. Det er med andre ord Danish Design i den stolte danske tradition.

Vi er håndværkere af høj faglig standard, og vi laver hver enkelt krykke specielt til dig. Alle modeller varieres efter dine ønsker og behov.

Så du kan vælge æstetik OG komfort, hvis du har et handicap.

“Nogle mennesker har et handicap, der kræver et hjælpemiddel. De er ikke handicappede. Den distinktion er essentiel for os i Vilhelm Hertz.”